Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До 17 лютого треба сплатити податок на прибуток підприємств

ДПА у Львівській області нагадує платникам податків, що до 9 лютого треба подати податкову декларацію з податку на прибуток підприємства за ІІ-IV квартали 2011 року та сплатити їх не пізніше як 17 лютого, – повідомило управління масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Львівській області.

Платник податку на прибуток подає разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність (крім малих підприємств) у порядку, передбаченому для подання податкової декларації. Платники податку на прибуток, малі підприємства, віднесені до таких відповідно до Господарського кодексу України, подають разом з річною податковою декларацією річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації.

Фінансова звітність підприємства (крім бюджетних установ, представництв іноземних суб'єктів господарської діяльності та суб'єктів малого підприємництва, визнаних такими законодавством) включає: баланс, звіт про фінансові результати, звіт про рух грошових коштів, звіт про власний капітал та примітки до звітів.

Для суб'єктів малого підприємництва і представництв іноземних суб'єктів господарської діяльності встановлюється скорочена за показниками фінансова звітність у складі балансу і звіту про фінансові результати.

Для суб'єктів малого підприємництва встановлюється скорочена за показниками фінансова звітність у складі балансу (форма № 1-м) і звіту про фінансові результати (форма № 2-м), в якому передбачено Порядок їх заповнення.

Юридичні особи, що відповідають критеріям, визначеним пунктом 154.6 статті 154 ПКУ, зобов’язані складати та подавати до відповідних органів спрощений фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва (фінансова звітність у складі балансу (форма № 1-мс) і звіту про фінансові результати (форма № 2-мс).

Звітним періодом для складання фінансової звітності є календарний рік. Проміжна звітність складається щоквартально наростаючим підсумком з початку звітного року в складі балансу та звіту про фінансові результати. Баланс підприємства складається за станом на кінець останнього дня кварталу (року).

Платники податку на прибуток (крім малих підприємств) подають разом з відповідною податковою декларацією за календарний квартал, півріччя, три квартали квартальну фінансову звітність, яка включає: баланс та звіт про фінансові результати.

До податкової декларації за рік (у 2011 році – за другий – четвертий квартали) такі платники подають річну фінансову звітність, яка включає: баланс, звіт про фінансові результати, звіт про рух грошових коштів, звіт про власний капітал та примітки до звітів.

Платники податку на прибуток - малі підприємства та юридичні особи, що відповідають критеріям, визначеним п. 154.6 ст. 154 ПКУ, подають разом з річною податковою декларацією скорочену за показниками фінансову звітність у складі балансу і звіту про фінансові результати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ