Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До 19 березня львів’яни отримають угоди про надання послуг з утримання будинків та прибудинкових територій

У Львові комунальники розпочали укладати індивідуальні угоди з мешканцями про надання послуг з утримання будинків та прибудинкових територій. Як повідомив заступник голови Галицької районної адміністрації Роман Стецьків, від такого «узаконення» стосунків виграють насамперед мешканці, адже угода – це юридичний документ, на підставі якого людина зможе висунути офіційну претензію до ЛКП і не платити за ненадані послуги. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
«Міська рада ініціює пришвидшення підписання угод, таким чином мешканці матимуть інструмент, як впливати на якість послуг. До 19 березня ми маємо роздати усім мешканцям угоди, а за місяць їх зібрати. Якщо мешканці не укладуть угоди з ЛКП, то їм нарахують оплату за відповідними розрахунками, але у такому випадку мешканець не зможе скористатися можливістю відмовитись від деяких послуг і змоги контролювати їх якість. У такому випадку не можна скласти акт-претензію і не платити за те, що не зроблено», – повідомив заступник голови Галицької районної адміністрації Роман Стецьків
Процедура укладання угод: працівники ЛКП як мінімум два рази приходять до мешканців. Спочатку мешканцям повідомляють про зміну розміру квартирної плати і пропонують укласти індивідуальну угоду. Для ознайомлення людям на день-два залишають два примірники заповненої угоди. Під час наступного візиту працівник ЛКП забирає підписаний договір. У випадку неукладення угоди мешканцям проводитимуть стовідсоткове нарахування за послуги.
За інформацією управління житлового господарства Львівської міської ради, зараз укладено майже 5 відсотків угод від загальної кількості. Нагадаємо, нові тарифи вступають в дію з 19 березня. Щодо укладання угод мешканці можуть отримати консультацію у ЛКП чи у районній адміністрації.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ