Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

До 19 жовтня можна подати заяву про уточнення попереднього списку виборців: як це зробити онлайн

На Львівщині днями завершилась передача відділами ведення Державного реєстру виборців попередніх списків виборців та іменних запрошень на паперовому носії відповідним дільничним виборчим комісіям. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

За словами начальниці відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської облдержадміністрації Зоряни Павлів, до понеділка, 19 жовтня включно, виборці можуть подати до дільничної виборчої комісії звичайної виборчої дільниці або безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців заяви про уточнення попереднього списку виборців, у тому числі про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб, а також щодо наявності або відсутності відміток про постійну нездатність виборця пересуватися самостійно.

Враховуючи карантинні обмеження та непросту епідеміологічну ситуацію в регіоні, посадовиця розповіла, як це зробити онлайн.

"Для початку хочу повідомити, що з учорашнього дня, 14 жовтня, виборці мають право ознайомитися з попереднім списком виборців у приміщенні відповідної дільничної виборчої комісії та перевірити правильність внесених до нього відомостей, - зазначила Зоряна Павлів. - У разі виявлення неправильностей у попередньому списку виборців на звичайній виборчій дільниці виборець може звернутися із заявою в електронній формі до відповідного відділу ведення Державного реєстру виборців не пізніш як за п'ять днів до дня голосування, тобто до 19 жовтня включно".

Заява в електронній формі подається виборцем до органу ведення Державного реєстру виборців за підписом, прирівняним до власноручного підпису згідно із Законом України "Про електронні довірчі послуги", з використанням мережі "Інтернет" через сервіси Державного реєстру виборців  - Особистий кабінет виборця

"До заяви додаються копії документів, які підтверджують зазначені в ній відомості, у вигляді файлів у форматі JPEG (.jpg) або PDF (.pdf), загальний розмір яких не повинен перевищувати 5 мегабайтів. Також хочу зауважити, що змінити виборчу адресу необхідно було до 10 вересня, а зараз це зробити можна тільки за рішенням суду", - пояснила Зоряна Павлів.

Очільниця відділу адміністрування Реєстру додала, що під час заповнення виборцем відповідної електронної форми відомості, що вказуються у заяві, перевіряються засобами автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи "Державний реєстр виборців" стосовно їх повноти та відповідності ідентифікаційним даним виборця, що містяться у кваліфікованому сертифікаті відкритого ключа, на якому базується кваліфікований електронний підпис.

Про подання заяви в електронній формі на вказану виборцем адресу електронної пошти надсилається відповідне повідомлення. А про результати розгляду заяви повідомляється особа, яка її подала, а також особа, якої вона стосується (якщо заява виборця стосується іншої особи).

Більше новин з виборчої тематики можна переглянути на сторінці «Державний реєстр виборців. Львівщина» за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ