Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

До 1 січня 2008 року буде прийнята нормативна база на ринку продажу земель – Степан Курпіль

„Наша фракція голосувала за подолання вето Президента Віктора Ющенка і за накладання мораторію на закон про продаж земель сільськогосподарського призначення, і ця позиція БЮТ стала загальновідомою”, – сказав у коментарі „Гал-info” народний депутат України Степан Курпіль.
За його словами, Віктор Ющенко може звертатись до Конституційного суду, так само, як і накладати вето на будь-який закон, прийнятий Верховною Радою України. „Я не хочу коментувати правильність рішення Президента, проте він діє цілком у межах своїх конституційних повноважень. Зараз немає жодної необхідності у знятті прийнятого мораторію, оскільки перш за все потрібно прийняти за різними оцінками 10-20 законопроектів, які відрегулюють ринок землі. Адже відсутність законодавчого поля на земельному ринку створює реальні можливості для розкрадання земель і продажу її за заниженими цінами. Чому селяни повинні продавати за безцінь свої чорноземи? Для цього і потрібен мораторій на закон про продаж земель сільськогосподарського призначення”, – сказав Степан Курпіль.
На думку народного депутата, звернення Президента Віктора Ющенка до Конституційного суду є „одним з методів прискорення прийняття Верховною Радою необхідних законів для можливості продажу земель за ринковими цінами”. „Вважаю, що до 1 січня 2008 року парламент зуміє прийняти усі нормативні акти, тим більше, що до цього часу і накладений мораторій. Також Президент може звернутись до Кабінету Міністрів з проханням розробки необхідних законопроектів для подання їх у парламент, це також у межах повноважень глави держави. Розробка таких законів сприятиме прискоренню створення нормативної бази продажу земель і відповідно скасуванню мораторію Верховної Ради”, – зазначив Степан Курпіль.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ