Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До 2011 року в Західному регіоні України залишиться один склад боєприпасів

У ході реформування заходів по збереженню боєприпасів кількість артскладів у Західному регіоні України до 2011 року повинна скоротитись до одного. Про це журналістам під час прес-конференції повідомив начальник Західного оперативного командування генерал-лейтенант Михайло Куцин. Єдиний склад, який залишиться, знаходиться у смт. Делятин (Надвірнянський район, Івано-Франківська область).

 На зустрічі із журналістами генерал-лейтенант сказав, що цього року завдяки керівництву Збройних Сил України проведена величезна робота по зменшенню рівня небезпеки знаходження боєприпасів на складах, базах та арсеналах зброї у Львівській області. Зокрема, минулого року було закрито артилерійський склад у Бродах, який знаходився поблизу комунікацій. Також з території Західного оперативного командування вивезено всі найбільш небезпечні боєприпаси – ракети тактичної дії. Крім того, за рік проведено роботи по штабіюванню та валуванню місць збереження снарядів, що  дозволило зменшити радіус дії боєприпасів. «Загалом ми йдемо шляхом ліквідації складів, забезпечення кращого зберігання боєприпасів та зменшення радіусу дії снарядів», - повідомив Михайло Куцин. 
 З початку року із Львівської області вивезено 35 тисяч тонн боєприпасів. 11 тисяч утилізували на державних підприємствах хімічної промисловості Донецька, Шостки та Дніпропетровська. Решта зберігається на підготовлених базах Харківської, Полтавської та Київської областей. У заходах реформування збереження боєприпасів до початку 2011 року із території Західного оперативного командування залишилось перемістити та утилізувати ще 110 тисяч тонн снарядів. «Сьогодні нам не соромно за ту роботу, яку ми провели», - повідомив журналістам генерал-лейтенант.    
  На заходи по вивезенню та утилізації боєприпасів у Західному оперативному командуванні у 2006 році виділено 4,5 мільйона гривень. Це 91% із усіх необхідних коштів, повідомив начальник Західного оперативного командування генерал-лейтенант Михайло Куцин.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ