Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

До 2020 року Україну в ЄС не чекають, - політолог

До 2020 року Україна та Туреччина не стануть членами ЄС. В ЄС квотована планова економіка і в час кризи там добре рахують гроші. Про це сьогодні, 26 березня, під час прес-конференції повідомив політолог, керівник Фонду «Українська політика» Костянтин Бондаренко.

За словами експерта, Україні залишається тільки надіятись на Угоду про асоціацію, однак нині точаться суперечності навколо Преамбули: «Ведуться торги за кожне слово, за кожну кому та крапку».

«Ратифікація Угоди призведе до того, що кордони України відкриють для ввозу товарів з ЄС, а це, за підрахунками експертів, призведе до того, що Україна щороку втрачатиме до 2-5 млрд євро», - зазначив політолог.

Він також додав, що звільнення Тимошенко з в'язниці не вирішать проблеми зі вступом до ЄС.

«Тоді вони знайдуть інші причини. Наприклад, скажуть, що собак спалюють чи ще щось. Питання не зрушиться», - додав Бондаренко.

Політолог також додав, що в самому ЄС теж непроста ситуація, адже центр з Брюсселя поволі переміщається в Берлін.

«Німеччина все більше задає тон міжнародної політики. Чехія, наприклад, взагалі задумується про вихід із Союзу. Подекуди навіть зявляються задуму щодо створення нового міжнародного об'єднання», - додав політолог.

Він також зазначив, що ситуація з ратифікацією Угоди проясниться ближче до середини 2013 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ