Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

До 2030 року 12% енергоспоживання Європи покриватиме сонячна енергія

Такими даними поділився німецький експерт з питань альтернативної енергетики Рональд Бергер, опублікувавши своє дослідження, результати якого свідчать, що до 2030 року сонячні електростанції забезпечуватимуть від 9% до 12% загального обсягу електроенергії, виробленої в ЄС, повідомив Український Біопаливний Портал.

Такі висновки ґрунтуються на останній тенденції до зниження вартості сонячних панелей та відповідне зниження вартості виробленої за їх допомогою електроенергії. Приміром, в Німеччині вартість кіловат/годин такої енергії вже опустилася на 17 євроцентів нижче середньої ціни.

А для таких країн як Греція, Італія та Німеччина до 2025 року сонячні електростанції забезпечуватимуть базисне електричне навантаження.

Крім того, розвиток сонячної енергетики змінить сформовані бізнес-моделі комунального господарства. Комунальним підприємствам доведеться змінити свою роль і стати не тільки компаніями, що надають енергоресурси, а й активізувати свою присутність в якості виробників і продавців таких ресурсів. Хоча наразі комунальним компаніям Євросоюзу належить менше 1% від загальної кількості європейських сонячних потужностей. Решта належить інвесторам, приватним і комерційним особам.

ecotown.com.ua

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ