Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До 20 квітня з розрахунку на кожного мешканця Львівщини заплановано висадити по два дерева

З 5 березня по 20 квітня на Львівщині проходитиме толока з озеленення й благоустрою, в ході якої планується висадити в області по два дерева на кожного мешканця регіону. Такі цифри повідомив начальник Львівського обласного управління лісового господарства Анатолій Дейнека час сьогоднішньої прес-конференції у Львові.
Загалом, у ході толоки для озеленення населених пунктів області та відновлення державних лісових насаджень планується висадити 5 мільйонів саджанців, які вирощені у лісовому господарстві. „У рамках програми „Майбутнє лісу у твоїх руках. Посади своє дерево”, яка проводиться третій рік поспіль, ми плануємо залучити до акції учнівську молодь із освітніх закладів, – повідомив Дейнека. – Крім того, для дитячих садочків і лікарень на спонсорських засадах буде виділено 300 тисяч саджанців”.
Як повідомив Дейнека, у рамках толоки в шкільних лісництвах заплановано провести спеціалізовані уроки з висадки дерев, а також провести конкурс на найкращий дитячий твір і малюнок. Окрім цього в області планується виготовити й встановити близько 500 шпаківень.
За словами начальника Львівського обласного управління лісового господарства, програма озеленення розробляється за участі Львівської міської ради та Львівської обласної державної адміністрації.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ