Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До 65-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні виготовлять 1,8 мільйона ювілейних медалей

Уряд вніс зміни до розпорядження Кабінету Міністрів України від 24 червня 2009 року №720, яким передбачається виділення коштів із державного бюджету на 2010 рік на виготовлення ювілейних медалей «65 лет Победы в Великой Отечественной войне 1941-1945 гг.», бланків посвідчень до них та футлярів, а також визначається порядок замовлення та виготовлення медалей. Проект відповідного акта на засіданні Кабміну представив Міністр праці та соціальної політики України Василь Надрага, –повідомила прес-служба Мінпраці.

 

За інформацією Міністра, чисельність ветеранів війни, яким цей статус присвоєно за участь у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років і за працю в тилу в зазначений період, у тому числі громадян України, які проживають в інших державах, нині становить 1 мільйон 826 тисяч 20 осіб.

 

«Кожному з цих заслужених людей буде вручено комплект ювілейної медалі. Для їх замовлення та виготовлення з держбюджету-2010 виділяється 32 млн. 119 тис. 691 грн. Усвідомлюємо, що часу залишилося обмаль для виконання цього надзвичайно важливого завдання. Новий Уряд вимушений вкластися у надзвичайно стислі терміни, адже попередній навіть не знайшов часу за півтора року, щоб зібрати Оргкомітет з підготовки та відзначення цієї знаменної дати», - зазначив Василь Надрага після засідання Кабміну.

 

Міністр праці та соціальної політики також запевнив, що Уряд докладе максимум зусиль, аби віддати належну шану людям, які принесли на змучену війною землю мир і свободу, які є гордістю і славою України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ