Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До 89-ї річниці бою під Крутами пластуни Львова проведуть теренову гру

28 січня пластуни Львова проведуть теренову гру – про це „Гал-іnfo” повідомила прес-служба „Пласту” станиці Львів.
Більше ста пластунів та пластунок віком 13-17 років візьмуть участь в тереновій грі і нагадають події, що відбулись на станції Крути Чернігівської області, де загинуло понад триста студентів, які обороняли Київ від більшовиків. 
Акція стартує на львівському ринку «Південний», де пластуни отримають перші завдання. Учасники під час теренової гри стрілятимуть з пневматичної рушниці та вирішуватимуть різні завдання на логіку. Гра завершиться у селі Сокільники, де відбудеться покладання квітів до Пам’ятника борцям за волю України, молебень та складення Пластової присяги.
Так само 28 січня київські пластуни планують провести подібну акцію безпосередньо на залізничній станції Крути.
Битва пiд Крутами відбулася 29 січня 1918 р. поблизу селища Крути, на малій залізничній станцiї на вiдстанi 130 кілометрiв на пiвнiчний-схід вiд Києва. Битва тривала близько п’яти годин і закінчилася поразкою українських загонів, які захищали підступи до Києва. Як така, битва не мала вирішального значення в перебігу військових дій, однак вона набула особливого значення в свідомості багатьох завдяки героїзму загону української молоді, які загинули біля Крут. Під час поховання юнаків на Аскольдовій горі в Києві Михайло Грушевський назвав їх героями, Павло Тичина присвятив цьому героїчному вчинку свій вірш. Довгі роки історія битви або замовчувалась, або обростала міфами і вигадками як в закордонній, так і в українській історіографії. У 2006 р. на місці битви встановили пам’ятник і на 80-ті роковини випустили пам’ятну монету.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ