Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До атаки на ЛАЗ долучився Харків

Вулицями Харкова, так само як і Львова, курсують автобуси львівського виробництва. Як зазначили у департаменті транспорту та зв’язку Харківської міської ради, у них також виникають проблеми з експлуатацією автобусів. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначив директор департаменту транспорту та зв’язку Харківської міської ради Сергій Дульфан, їхнє місто також в рамках програми підготовки до Євро-2012 отримало автобуси від заводу ЛАЗ. Зараз Харковом курсують 16 автобусів львівського виробництва. Невдовзі має прибути ще 10.

«Автобуси ламаються. Спочатку були певні проблеми, серед яких – підтікання даху, робота кондиціонера, але разом з представниками ЛАЗу, які відкрили у нашому місті сервісний центр, ці неполадки були усунені.

Ті поломки, які підпадають під сервісне обслуговування в рамках гарантії, робляться представниками ЛАЗу. Якщо поломка не підпадає під гарантію, то вони здійснюються за кошти міста.

Найбільше проблем виникає тоді, коли ламається бортовий комп’ютер і пов’язаний з ним двигун. Тоді ЛАЗ викликає спеціалістів з Німеччини, які ремонтують неполадки. Але на це необхідний час, протягом якого автобус простоює», - розповів директор департаменту транспорту та зв’язку Харківської міської ради Сергій Дульфан.

В рамках урядової програми зі закупівель транспорту для міст, які приймуть Євро-2012, передбачалося закупити 1,5 тис. автобусів та 500 тролейбусів виробництва Львівського автобусного заводу. Однак, на кінець 2011 року в 4 містах курсувало лише 136 тролейбусів і 57 автобусів ЛАЗу.

Нагадаємо, протягом останніх тижнів 9-10 автобусів виробництва ЛАЗ, які експлуатує АТП №1, також простоювали через поломки. Вже вчора 5 автобусів з несправною паливною системою було транспортовано на ЛАЗ для ремонту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ