Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Дня Львова Андрій Карпов подарував місту перемогу у змаганнях зі спідвею

Однією з родзинок святкування 750-річчя Львова став третій,  заключний етап Кубка Міжнародної асоціації середньоєвропейських країн зі спідвею. На мототреку стадіону СКА змагалися найкращі  гонщики Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та України.
На радість галицьких шанувальників цього виду спорту переможцем львівського етапу став наш земляк Андрій Карпов. Перевага 19-річного гонщика з Червонограда над своїми суперниками була більш ніж переконливою. Андрій у кожному з п’яти заїздів не залишав своїм конкурентам жодних шансів і, набравши 15 очок, піднявся на найвищу сходинку подіуму.
Потішив своїх численних вболівальників і ветеран українського спідвею Ігор Марко. 41-річний рівненчанин, як і поляк Януш Шльончка, у трьох заїздах фінішував першим, а ще два рази посідав друге місце. Отож обидва гонщики набрали по 13 очок і згідно з регламентом між ними було проведено додатковий заїзд. Марко вже зі старту вирвався вперед. Шльончка намагався виправити ситуацію, але нічого з того не вийшло, і в підсумку наш гість з Польщі змушений був задовольнитися „бронзою”.
За сумою трьох етапів (два попередніх відбулися в польському Кросно та румунській Брелі) володарем Кубка МАСЕС став також Андрій Карпов. Причому його результат є просто фантастичним: у 15-ти заїздах він 14 (!) разів першим перетинав лінію фінішу і лише одного разу поступився своєму основному опонентові, все тому ж Шльончкі. У сумі Андрій набрав 44 пункти і на п’ять очок випередив Януша. Завдяки стабільному виступу на кожному з трьох етапів  замкнув трійку призерів угорець Ласло Корцогі – 32 очка.
Як зазначив Сергій Лятосінський, віце-президент Федерації мотоспорту України: „За календарем львівський етап повинен був бути другим у розіграші Кубка МАСЕС. Але через погодні умови нам довелося його перенести з серпня на останній день вересня. І так сталося, що наші змагання стали частиною святкування 750-річчя міста Львова. Тим приємнішою напевне є перемога як на цьому етапі, так і загалом у Кубку МАСЕС представника Львівщини Андрія Карпова. Цей насправді талановитий хлопець сьогодні ще раз всім довів, що його перемоги на етапах у Кросно і Брелі не були випадковими. Хочу зазначити, що Андрій завжди відзначався своїми природними здібностям та щоденною копіткою працею. А тепер, коли у нього з’явився персональний спонсор, у своєму розпорядженні він має ще й хорошу техніку та можливість брати участь у багатьох змаганнях. Саме все це в купі й дозволило йому досягти значного прогресу в результатах. Нам залишається лише мріяти аби кожен український  гонщик мав такого спонсора. За такої ситуації справи у вітчизняному спідвеї різко пішли б догори”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ