Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

До Дня міста площа Ринок перетвориться на місце відпочинку

До Дня міста площа Ринок перетвориться на місце відпочинку для львів’ян та гостей міста. На цьому сьогодні, 28 серпня, на брифінгу наголосив заступник міського голови з питань інженерного господарства Василь Жовква.
За його словами, вже від сьогодні навколо площі Ринок почали ставити вази із квітами, щоб обгородити площу від можливості проїзду транспорту. У місцях, які заставити вазами неможливо, адже трамвайний рух по площі Ринок буде відкритим, стоятимуть ДАІшники та муніципальна дружина, які затримуватимуть та штрафуватимуть порушників. Крім цього, на площі Ринок встановлять приховані камери відеоспостереження, які фіксуватимуть все, що відбуватиметься на площі. Як зазначив Василь Жовква, навколо площі Ринок встановили знаки, які забороняють проїзд, та однак ще не всі водії звертають увагу на них. Наразі штраф за проїзд площею Ринок буде таким, як це передбачено законодавством, однак в перспективі, за словами Василя Жовкви, міський голова планує виносити на розгляд сесії міської ради питання збільшення штрафу у кілька разів. „Поки що ми тільки починаємо процес перетворення площі Ринок на пішохідну зону, однак вже до кінця вересня ці питання будуть узгоджені і ми зробимо усе, щоб унеможливити проїзд площею Ринок. Це буде виключно відпочинкова зона. Тут стоятимуть столики та виносні місця для торгівлі, так, щоб львів’яни та гості нашого міста мали можливість гарно відпочити”, - зазначив Василь Жовква.
Як додала ж прес-секретар міського голови Наталка Міхнова, до наступного тижня начальник управління торгівлі має провести нараду з власниками закладів масового харчування, узгодити розташування торгових яток та тимчасових літніх столиків.
 Право безперешкодного в’їзду на площу Ринок матимуть тільки карети швидкої допомоги та пожежні машини. У магазини ж, що розташовані на площі Ринок, довіз відбуватиметься за графіком: влітку з 23.00 до 7-ї ранку, а в осінньо-зимовий період – із 22-ї до 7-ї ранку. Вивіз сміття з площі Ринок та прийом інкасації відбуватиметься також за графіком.
В перспективі, як наголосив Василь Жовква, влада міста планує зробити пішохідною не тільки площу Ринок, а й прилеглі вулиці.
Нагадаємо, 23 серпня виконком Львівської міської ради прийняв рішення заборонити проїзд транспорту площею Ринок.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ