Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Дня пам'яті захисників України стартував проект з вшанування пам’яті загиблих воїнів "Plus 1"

До 29 серпня, Дня пам’яті захисників України SoftServe розробив технологічне рішення для проекту «Plus 1». Елементами проекту є експозиційні фотостенди та інтерактивний сайт, розроблений pro bono компанією SoftServe. Про це повідомляють у пресслужбі ЛМР.

Авторами історій є відомі мисткині та митці, журналісти, суспільні активісти, письменники, серед яких: Юрій Андрухович, Василь Шкляр, Олександр Ірванець, Тамара Горіха Зерня, Лариса Денисенко та ще 16 авторів. З їх авторськими тексами можна ознайомитись на сайті проєкту.

«Кожен із загиблих щось залишив по собі. Ми збираємо розповіді, есеї та поеми від провідних українських митців, журналістів та діячів з 2016 року. Кожен автор брав інтерв'ю у члена родини загиблого і перетворював спогад про життя героя на справжній мистецький витвір», — розповідає Марина Лук’янова, директорка та редакторка проєкту.

Автором фотографій є Юрій Білак, відомий французький фотограф українського походження. Анімована річ-реліквія на світлинах — родинний артефакт, який відображає своєрідне продовження відсутньої на фото людини.

«Нашим обов’язком як соціально відповідального бізнесу є підтримувати спільноти там, де вони найбільше цього потребують. Ми вдячні воїнам, які бережуть наше мирне життя. Пам’ятати полеглих — це найменше, але таке необхідне, що ми можемо зробити для наших захисників та їх сімей», — наголошує Марія Кучеренко, керівник PR&CSR напрямку у SoftServe.

Ще від початку збройної агресії Росії співробітники компанії долучилися до виготовлення безпілотників на потреби армії. Корпоративний благодійний фонд «Відкриті очі» передавав військовим та волонтерам екіпірування: засоби зв’язку, оптичні пристрої, автомобілі, комп’ютерну техніку тощо; співфінансував навчання солдат з тактичної медицини, організовував придбання реанімобілів, фінансував створення кабінету для водної реабілітації воїнів АТО, допомагав дітям військових.

1 жовтня у Львові БФ «Відкриті очі» компанії SoftServe відкриє центр ветеранів «Ветеранська служба» — перший в Україні інклюзивний простір на базі університету. У центрі ветерани, військовослужбовці, які повернулися з АТО/ООС чи інших місць бойових дій, зможуть ресоціалізуватись та інтегруватись в навчальний процес, а також отримати необхідну психологічну допомогу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ