Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Дня студента львівських левів одягли у мантії

1/3
Львів – місто студентів. Саме тому сьогодні, 17 листопада, в Міжнародний день студентів, наше місто вітає всіх спудеїв. І стало вже хорошою традицією в цей день проводити різноманітні заходи для їхнього вшанування. На честь цього свята представили символічного студентського квитка та одягнули левів в мантії, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

В честь цього свята львівські леви, як вічні жителі нашого міста, також одягають мантії і сідають за студентські лави. Саме тому право першими одіти мантії отримали леви, які охороняють вхід до львівської Ратуші. Це вже традиція, яка склалася роками. Кожного року 17 листопада Студентська рада Львова приходить і одягає в мантію і академічну квадратну шапочку львівських левів, тим самим засвідчуючи їм свою пошану. Саме з цього офіційно починається святкування Міжнародного дня студентів у цілому місті.

«Одна з візиток нашої країни, нашого міста – це є класні, потужні студенти. Сьогодні ми маємо День студента, і ось ці два леви, які сьогодні стали студентами, вони мають такий досвідчений вік. Я бажаю, що би ви завжди стояли на своїй потужній позиції і саме ви є тим мотором, який рухає наше місто вперед»,- зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

«У зв’язку з ти, що День студента цьогоріч випав на п’ятницю, то більшість заходів, які в нас проводилися у нашому місті відбулися вчора. Студенти не хотіли ризикувати, що в п’ятницю дуже мало студентів буде присутні у Львові. Власне, вчора було багато заходів по Львівських вишах, дуже багато рекордів, флеш-мобів і, як сьогодні ви бачите, присутня інсталяція великого студентського квитка від Студентської ради Львова, біля якого може сфотографуватися будь-який львівський студент,і традиційно мантії на левах. Це означає, що Львів готовий до святкування Дня студента»,- сказав новообраний студентський мер Львова Олександр Николяк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ