Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові до Дня Св. Миколая для дітей з особливими потребами буде концерт

На День святого Миколая, 19 грудня 2017, о 16.00 год. у Львівській копальні кави, що знаходиться на площі Ринок, 10, відбудеться благодійний концерт для дітей з особливими потребами «МУЗИКА ДОСТУПНА КОЖНОМУ», - прес-служба Львівської міської ради.

«Хочу подякувати за таку добру ініціативу, яка має дві великі складові. Перша складова має важливу інклюзивність, коли, власне, 19 грудня, діти з особливими потребами матимуть змогу почути неперевершену, драйвову частину, а друга річ – сам контент, сама якість музики. Тому, я дуже дякую за ініціативу.

А ще 25 років дипломатичним стосункам України-Аргентини і в тому, що збирається такий гарний склад виконавців – це дуже велика заслуга і дуже велика праця. Від мене особисто, від міського голови, від міста вам дуже велике дякую»,- зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

16-річний скрипаль-віртуоз Ілля Бондаренко, який підкорив своєю музикою кращі сцени світу, дарує дітям Львова особливе свято – Свято музики, доступної кожному.

У День покровителя дітей - Святого Миколая, в гостинній Львівській копальні кави, у складі унікального українсько-аргентинського гурту Ілля гратиме для однолітків і юних друзів, яким рідко випадає нагода відвідати справжній концерт.

«Музика – універсальна мова і, без сумніву, велике диво світу! Одна з таємниць музики – це одночасно її винятковість і доступність. Вона згладжує всі протилежності, відмінності, відтінки. Вона – дар. Але є соціальна складова: далеко не кожен має можливість відвідати живий концерт – справжній, глибокий, майстерний, де віртуози творять таїнство музики на твоїх очах. Нам дуже хочеться виправити цю похибку у розвитку людства. Нам дуже хочеться, щоб кожен мав рівний доступ до справжньої музики. Тому ми граємо концерт «Музика Доступна Кожному»! Музика робить наші серця людянішими, думки яснішими, а світ кращим.

19 грудня – унікальний концерт, коли професійний музикант, але все ще дитина, звертається до своїх однолітків – дітей, які мають певні особливості, що стоять на перешкоді їхнього легкого руху в соціальному житті. Ілля Бондаренко також має чимало труднощів – він родом із Донецька, його родина – переселенці, все дитинство він був об’єктом соціального штампу про те, що «скрипка – це не круто». Але він вчиться долати соціальні перешкоди і робить колосальні успіхи на свідомо обраному шляху. І він хоче надихнути своїм прикладом однолітків. Показати їм, що можливо здійснити все – та це тривалий шлях боротьби, віри і мрії – особистої та суспільної»,- зазначають організатори.

Разом із Іллею виступатимуть кращі музиканти Аргентини й України. А гостинна Львівська копальня кави приготує для кожного смачний дарунок.

Учасники: Ілля Бондаренко – скрипка (Україна), Наталя Лебедєва – рояль, аранжування (Україна), Флавіо Ромеро – контрабас (Аргентина), Оскар Жюнта – барабани (Аргентина), Спеціальний гість – Олена Жукова, рояль (Україна).

Генеральний партнер туру ENERI Dr. Pedro Lylyk.

За підтримки Посольства Аргентинської республіки в Україні та Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ