Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Дня Європи у Львові представили фотовиставку та арт-проєкт "Валіза"

До відзначення Дня Європи біля Львівської ОВА представили два мистецьких проєкти – фотовиставку та інсталяцію, інформує пресслужба Львівської ОВА.

У списку Світової спадщини ЮНЕСКО більше тисячі найменувань. Серед них є сім об’єктів України. Це храми, давні ліси, геодезична дуга й один історичний центр міста. Це місто — Львів. Весь історичний ареал міста Львова повністю включений до Світової спадщини ЮНЕСКО. Також у списку — Ансамбль собору святого Юра у Львові.

Щодо Львівщини, то до Списку належать чотири  унікальні дерев'яні храми, розташовані у м. Жовкві та Дрогобичі, с. Потелич та Маткові. Всі ці об’єкти можна було побачити на фотовиставці.

Арт-проєкт «Валіза» являє собою інсталяцію зображень людей з валізами та власне самих валіз, розміщених у парку «На валах» біля Львівської ОВА, - як відображення подвійної реальності українців: з одного боку трагедії загибелі сотні мирних родин, з іншого -   тисячі щасливо врятованих.

«У валізу українець зумів помістити все своє  «багатство», також поряд з валізою залишав своє життя назавжди. Сьогодні одні валізи у безпеці терпеливо чекають на щасливе повернення додому, інші самотньо залишилися на почервонілому від смерті залізничному пероні», - зазначила авторка ідеї, докторка мистецтвознавства Христина Береговська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ