Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До кінця 2006 року організація „Меморіал” планує завершити перепоховання на Марсовому полі

24 травня відбулась звітна річна коференція Львівської обласної історико-просвітницької організації «Меморіал». На конференцію прибули представники районних та міських осередків організації «Меморіал» з усієї області. Про це “Гал-info” повідомив голова Львівського «Меморіалу» Євген Гринів.
 Конференція мала два завдання: підбити підсумки проведених за минулий рік заходів і прийняти подальший план дій на майбутнє. Було підтверджено повноваження голови обласної організації Євгена Гриніва і його заступника.
Як зазначив Євген Гринів, організація планує діяти за трьома основними напрямками. По-перше, до кінця 2006 року заплановано завершити перепоховання більш як 700 останків  1944-1945 років на Марсовому  полі. Стосовно цього голова обласної ради Мирослав Сеник і голова обласної державної адміністрації Петро Олійник підписали клопотання до Міністерства культури з проханням дозволити закінчити тимчасово призупинене перепоховання останків на Марсовому полі. Відповіді про дозвіл з Мінкульту ще не отримано.
 Також організація планує закінчити будівництво меморіальної плити «Пам’яті і скорботи» на місці колишньої в’язниці НКВС на вулиці Замарстинівській, де будуть викарбувані прізвища всіх загиблих в усіх тюрмах Львова і області.
 Спільно з Товариством охорони пам’яток культури організація «Меморіал» планує облікувати і описати всі меморіали і пам’ятки загиблим в’язням тюрм, розстріляним і жертвам голоду. Облік меморіальних місць буде включено в список охоронних пам’яток культури і внесено в усі туристичні карти області і України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ