Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

До кінця 2006 року у Львові затвердять генеральний план міста

До кінця 2006 року у Львові затвердять генеральний план міста. Про це сказав заступник міського голови Львова з питань містобудування та землеустрою Андрій Павлів на засіданні Львівського прес-клубу реформ на тему «Будівництво у Львові – гра без правил».

  За його словами, генеральний план розробляється державним інститутом проектування міст «Містопроект», який мають затвердити на сесії міської ради. До цього часу забудова  в місті Львові здійснюється за концепцією, яка затверджена в 2003 році. «До кінця року будуть затверджені нові правила, за якими буде здійснюватися забудова в місті», - сказав Андрій Павлів
 На думку голови Асоціації роботодавців Львівщини, секретаря депутатської комісії з питань планування території, архітектури і житлово-комунального господарства Зеновія Бермеса, будівництво в Львові здійснюється без генерального плану, містобудівельне обґрунтування на отримання земельної ділянки під нове житлове будівництво, яке видається міською владою, підходить для будь-якої земельної ділянки. «Ніяких реальних цифр в цьому документі нема, таке містобудівельне обґрунтування підходить до будь-якої земельної ділянки, яка надається під забудову, генеральний план потребує перегляду,  а також мають бути створені умови щодо забудови в місті» - сказав він.
 Як зауважує Зеновій Бермес, чинне законодавство не створює правового поля для окремих територіальних громад щодо забудови міста. «Забудова міста не відповідає інтересам мешканців, які проживають в навколишніх будинках, де ведеться забудова, а відповідають інтересам влади», - сказав він.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ