Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

До кінця 2008 року митні переходи будуть збудовані — Петро Олійник

Голова ЛОДА Петро Олійник запевнив, що митні переходи між Польщею та Україною у Львівській області будуть збудовані, оскільки побудова транспортних коридорів – це приклад інтеграції у Європу не на словах, а на ділі. Про це він зазначив під час сьогоднішньої прес-конференції у Львові.   

«Цього місяця я ініціюватиму засідання урядової комісії щодо побудови митних переходів на Львівщині за участю всіх відповідальних сторін, ми маємо нарешті перейти з теоретичної у практичну площину, оскільки до цього часу інтеграція України до Європи відбувається лише на словах», — сказав Петро Олійник.

Наразі існує домовленість із Польщею про побудову митних переходів Будоміж-Грушів, Долгобичів-Угринів та Мальковіце-Нижанковичі за кошти ЄС. Львівщина, своєю чергою, має забезпечити митні переходи всіма необхідними комунікаціями, в тому числі і автошляхами. Натомість побудова цих митних переходів призупинена. Така ж ситуація зараз склалася із реконструкцією Рава-Руського митного переходу, пов’язана з недбалою роботою переможця тендеру на виконання робіт  — фірми «Струм».

Як відзначила під час сьогоднішньої прес-конференції член Європейської комісії Данута Хюбнер, митні переходи на Львівщині є запорукою спрощення візового режиму для українців. «Восени цього року відбуватиметься засідання Єврокомісії, де розглядатиметься питання візового режиму для України, — розповіла Данута Хюбнер. — Я зроблю все можливе, щоб вирішити проблему будівництва так званої берлінської стіни між Україною та Польщею у контексті візового режиму».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ