Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство  |  Кримінал

До кінця наступного року Держмитслужба планує перейти на електронний документообіг

До кінця наступного року Державна митна служба планує перейти на електронний документообіг між митною службою і бізнесом. Про це сьогодні, 9 листопада, під час прес-конференції повідомив заступник начальника Держмитслужби України Віктор Бондар.

«До кінця 2010 року буде акредитований центр сертифікації ключів. А з початку наступного – ми зможемо видати електронний цифровий підпис усім співробітникам нашої служби і всім суб’єктам економічної зовнішньої діяльності, з якими ми маємо взаємовідносини», – розповів Віктор Бондар.

Таким чином, на його думку, відпаде факт людського впливу на процедуру оформлення. Адже комп’ютер сам буде розподіляти декларації між інспекторами, залежно від їхньої зайнятості.

Наступні півроку проводитиметься робота для побудови комплексної системи захисту інформації та об’єднання двох комп’ютерних мереж митної служби – внутрішньої

і зовнішньої. «А вже з липня-серпня ми можемо тестово розпочати прийом електронних вантажних митних декларацій від суб’єктів з використанням елекронно-цифрового підпису», – сказав Віктор Бондар.

Він також висловив сподівання, що у листопаді-грудні наступного року митниця повноцінно зможе приймати електронні вантажні митні декларації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ