Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

До кінця року на базі відділень «Укрпошти» буде відкрито 500 державних аптек

В Україні до кінця 2010 р. на базі відділень "Укрпошти" буде відкрито 500 держаптек. Про це журналістам заявив перший віце-прем'єр Олександр Турчинов, на урочистому відкритті центральної київської аптеки на базі ДП "Укрпошта".

"Ми переходимо від адміністративного тиску на аптечні мережі до економічного тиску, шляхом цінового домінування. Фактично це буде інтервенція лікарських препаратів за заниженими цінами", - повідомив О.Турчинов. За словами О.Турчинова, "Укрпошті" вдасться добитися зниження цін на ліки за рахунок значних знижок з боку виробників, завдяки великим обсягам закупівель і "відсутності надприбутків".

Він також уточнив, що лікі в мережі аптек "Укрпошти" продаватимуться на 20-30% дешевше, ніж в приватних мережах. За його словами, "Укрпошта" продаватиме ліки з надбавкою "до 15%" від собівартості. Також О.Турчинов повідомив, що для розвитку мережі аптек, "Укрпошта" веде переговори про залучення кредитних коштів у одного з держбанків.

О.Турчинов нагадав, що на розвиток мережі аптек, раніше Кабмін затвердив рішення про внесення до статутного капіталу "Укрпошти" 150 млн грн.

Як повідомили РБК-Україна в "Укрпошті", в цілому мережа аптечних установ держформи власності "Укрпошти" включатиме: центральний аптечний склад і центральну аптеку в м. Київ, 7 аптечних складів для обслуговування областей, а також 500 аптек в містах і райцентрах. Доставку лікарських препаратів за замовленням споживачів забезпечуватимуть 13 тис. 249 відділень поштового зв'язку, передає РБК-Україна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ