Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

До кінця року на Львівщині створять Інноваційний центр

Незабаром на Львівщині планують створити Інноваційний центр. Реалізувати проект планують до кінця року на базі Львівського центру наукової технічної інформації. Протокол про наміри було підписано під час робочого візиту делегації ЛОДА, який відбувався 29 червня-2 липня у Вільну державу Тюрінгія (Німеччина). Про це «Гал-info» повідомив начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури ЛОДА Ростислав Сорока.
Візит відбувався у рамка «Європейського симпозіуму нових підприємців Тюрінгія – Франко-Комте – Мало польська – Львів». У рамках візиту обговорювалася подальша співпраця між Львівщиною та Німеччиною, а також залучення німецьких інвестицій в економіку області.
Упродовж 2005 року зовнішньоторгівельний оборот між Львівською областю та Німеччиною склав 245,9 млн доларів (16% від загального обсягу міжнародної торгівлі області), при експорті – 80,7 млн доларів (13%) та імпорті 165,2 млн доларів (18%). Порівняно з минулим роком обсяг обороту з Німеччиною збільшився на 13,1 млн доларів або на 5,6%. При цьому експорт зменшився на 16,4 млн доларів (16,9%), а імпорт зріс на 29,6 млн доларів (21,8%).
Загальний обсяг німецьких інвестицій у підприємства області складає 50,2 млн доларів, що становить 13,3% від загального обсягу. За участю німецького капіталу на Львівщині створено 123 спільних підприємства.        
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ