Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До кінця року у Львівській області має з’явитися 37 прийомних сімей та 8 дитячих будинків сімейного типу

Від початку року у Львівській області служба у справах неповнолітніх влаштувала у сім’ї 8 дітей: 5 – в дитячі будинки сімейного типу і 3 – до прийомних сімей. Розповів «Гал-info» начальник служби у справах неповнолітніх ЛОДА Володимир Лис.
За його словами, в області наразі функціонує 9 прийомних сімей, у яких виховується 10 дітей, та 2 дитячі будинки сімейного типу. Причому у 3 прийомних сім’ях ще триває добір дітей. Також найближчим часом буде створено ще 2 дитячі будинки сімейного типу у м. Дубляни (Жовківський район) та с. Рудники (Миколаївський район).
 «Ми сподіваємося на суттєве розширення мережі дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. І цьому має сприяти те, що їх фінансування перекладено з місцевих бюджетів на державний. Якщо на початку року ми були раді будь-якій ініціативі виховувати дітей, сьогодні ми вже маємо з кого вибирати, тому зважаємо на здоров’я потенційних батьків, їх матеріальний стан, житлові умови», – сказав «Гал-info» Володимир Лис. За його словами, до кінця 2006 року у Львівській області має бути створено 37 прийомних сімей та 8 дитячих будинків сімейного типу. Вже наприкінці квітня на навчання буде скеровано 6 сімей, які виявили бажання стати прийомними батьками, та 3, яких було відібрано на батьків-вихователей дитячих будинків сімейного типу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ