Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

До кінця року у Львові запрацює Служба 112

До кінця року у Львові буде впроваджено пілотний проект програмно-апаратного комплексу Служби 112. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів начальник ГУ МНС у Львівській області Сергій Дмитровський.

За його словами, в Управлінні вже майже все готово для запуску проекту, зокрема змонтовано станцію оперативного зв’язку, організовано прямий канал з іншими екстреними службами, службами взаємодії, протестовано програмні та апаратні засоби укомплектовано та підготовлено особовий склад чергових змін. Наразі запуск проекту затримується з технічних причин, адже через застаріле обладнання абоненти багатьох АТС у Львові не зможуть набрати три цифри. Це доступно лише на нових цифрових АТС. Тож поки що проект діятиме на двох телефонах: 01 та 112.
 Після прес-конференції Сергій Дмитровський продемонстрував журналістам роботу диспетчерського центру майбутньої Служби 112. Зокрема, журналісти мали змогу переконатися в налагодженні прямих ліній з міліцією, СБУ, швидкою допомогою, «Львівгазом», «Львівводоканалом» та іншими комунальними службами.
 Створення інформаційно-диспетчерської служби допомоги населенню за телефонним номером 112 було передбачено програмою діяльності КМУ, схваленою постановою Уряду від 4.02.2005 та відповідною постановою ВРУ. Метою створення такої служби є підвищення оперативності реагування органів державної влади, екстрених та комунальних служб на загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, ефективності взаємодії наявних сил та засобів.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ