Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

До кінця року в області киснем забезпечать 80% ліжок для ковідних хворих

На сьогодні ліжкова мережа області забезпечена киснем на 70%. До кінця року цей показник планують збільшити до 80%. Про це під час брифінгу у Львівській ОДА розповів керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, - інформує 15 грудня пресслужба ЛОДА
Фото ілюстративне

"Ліжкова мережа, визначена для пацієнтів під ковід, не змінюється упродовж останнього часу і становить 3 645 ліжок. З них - 2 544 забезпечені киснем. Станом на ранок це 70% ліжок. Нам потрібно доопрацювати ще мінімум 10%  для того, щоб вийти до межі 80%. Це доручення, яке ми маємо виконати до кінця поточного року",-  зазначив він.

Заповненість ліжкової мережі становить 43,1 %.

Попри те, що упродовж останнього часу зменшилась кількість пацієнтів, яких госпіталізовують щоденно у стаціонари, медики зазначають, ситуація залишається складною.

"На жаль, ми говоримо про те, що навіть при зменшенні кількості поступлень, на жаль, кількість тяжких пацієнтів не зменшується. Окрім цього, хвороба "молодіє".  Ми маємо більше тяжчих випадків серед молодих пацієнтів. І це найбільше насторожує",-  зазначив Орест Чемерис.

Відтак, закликав мешканців області дотримуватися карантину і заходів безпеки в час пандемії.

"Коронавірус молодіє і має серйозні ускладнення. Ми маємо молодих людей без супутніх захворювань з тяжкими пневмоніями. Тому закликаємо, особливо у святковий період, бути обережними, дбати за своє здоров’я та потурбуватися про здоров’я близьких, особливо людей похилого віку та із хронічними недугами", - наголосив Орест Чемерис.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ