Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

До кінця травня у Національному музеї триває виставка творів львівських скульпторів

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/2
"Василь Володимир Василь Одрехівський. Скульптура" - великий мистецький проєкт з нагоди 100-ліття від дня народження заслуженого діяча мистецтв України, відомого львівського скульптора Василя Одрехівського (1921-1996 рр.). Про це повідомили 26 травня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

На мультимедійній виставці у Національному музеї ім. А. Шептицького у Львові представлені скульптура, фото-, відео-, аудіо-арт та AR-роботи (мистецькі твори з доповненою реальністю). В рамках проєкту демонструють знакові твори митця, зібрані з колекцій кількох українських музеїв, а також твори Володимира Одрехівського (сина) та Василя Одрехівського (онука).

Василь Одрехівський є співавтором пам'ятників Івану Франкові у Львові та Дрогобичі, пам'ятників Тарасу Шевченкові у Перемишлянах, Городку та Новому Роздолі.

Виставку відвідав і голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

"Вражений мистецьким виконанням - митці трьох поколінь з величезною любов’ю до рідної землі, в різній формі, в різних стилях, в скульптурі висловлюють емоції і показують, хто ми і звідки. Мистецтво існує для того, щоб примусити нас задуматися, що варто вміти насолоджуватися  життям і мріяти. На цій виставці вражає майстерність виконання кожного твору! Відчувається, що люди мають ідею і з натхненням втілюють її в життя", - зазначив Максим Козицький.

Виставка буде доступна для ознайомлення до 30 травня у Національному музеї ім. А. Шептицького у Львові.

Довідково:

Експозиція уможливлює погляд на те, як змінювалося у художній практиці трьох поколінь львівських митців розуміння мистецтва, його ролі у суспільстві, його засобів та меж. Тож презентовані твори виявляють спадковість, часовість і демонструють певний культурологічний зріз мистецтва Львова за останні 70 років.

Становлення ж кожного із трьох митців відбувалося у різних життєвих обставинах із принципово відмінними інформаційними просторами суспільно-політичного та культурно-мистецького життя. Тому їхні особистості та творчість - це своєрідний відбиток їх часу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ