Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

До кінця тижня виконком ЛМР затвердить перелік будинків, де встановлять прилади обліку тепла

До 25 жовтня ПП „Євротерм”, яке перемогло у тендері на встановлення лічильників тепла, доставить усі прилади до Львова, тоді їх почнуть роздавати в ЛКП.  Зараз у будинках, котрі будуть облаштовані лічильниками, проводяться підготовчі роботи: із влаштування вузлів обліку. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Львівської міської ради.

Цього тижня виконавчий комітет Львівської міської ради має затвердити перелік будинків, де будуть встановлені лічильники, поданий районними адміністраціями.
„Як і планувалося, закуплено 120 лічильників за 674 тис. грн, а на залишок буде закуплено ще 8 лічильників. За 720 тис. грн, виділені цього року з міського бюджету на лічильники, закупимо 128 приладів обліку”, - розповів начальник відділу комунального господарства управління житлово-комунального господарства Львівської міської ради Володимир Магула.
 У Львові вже кілька років діє програма щодо встановлення теплових лічильників, яка умовно називається “50х50” (50% від вартості її реалізації оплачується міською радою).
 Програмою передбачено, що закупівля лічильників проводиться за кошти міського бюджету, а встановлення  - за кошти мешканців будинку. Вартість встановлення приладів  становить 50 - 55% від вартості приладу.
Використання теплового лічильника дає змогу економити  15 – 25% платежів за теплопостачання. Прилад встановлюється на вході в розподільчу систему будинкової мережі і облікує теплову енергію, що вже поставлена в середину будинку, тобто мешканці вже не платять за теплопостачання “в середньому”, облікується тільки реально спожите тепло в мережі будинку.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ