Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

До кінця тижня закінчиться оформлення документації по Бродівському НПЗ

До кінця тижня планується закінчити підписання всіх документів, необхідних для початку робіт з будівництва Бродівського НПЗ. Про це „Гал-info” повідомив начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ЛОДА Ростислав Сорока.
За його словами, відразу після підписання угод почнуть надходити перші кошти.
Ростислав Сорока також зазначив, що Бродівська міськрада виділила земельну ділянку 100 га для будівництва мікрорайону і очисних споруд, яке відбудеться у рамках проекту „БродАгроОйл”.
Урочистий меморандум про реалізацію проекту „БродАгроОйл” був підписаний у  рамках Міжнародного ярмарку інвестицій та нерухомості головою правління НАК „Нафтогаз України” Олексієм Івченком, представниками Львівської ОДА та американськими інвесторами 6 жовтня. На підписанні меморандуму про співпрацю був присутній Президент України Віктор Ющенко.
Меморандум про створення нафтопереробного заводу у Бродах підписаний між фірмами „ComOxi L.L.С. (Техас, США) Bortex Enterprises (Каліфорнія, США) та ТзОВ „Агроліт ЛТД” (Львів) і ЗАТ „СТЕК” концерну „Енергокомплекс” з Києва.
Перший етап проекту „БродАгроОйл” передбачає будівництво заводу з переробки нафти та будівництво ТЕЦ. Вартість проекту становить 1,5 млрд доларів. Нове підприємство працюватиме на сировині Каспійського та Близькосхідного регіонів, його потужність становитиме 8 млн тонн нафти на рік з глибиною переробки до 95%. Другий етап проекту передбачає будівництво підприємств з переробки сільськогосподарської сировини та інфраструктури з вирощування та реалізації продукції. Загальна вартість проекту становить 3 млрд доларів. Термін окупності проекту становить близько 5 років
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ