Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До лікувальних закладів у регіонах надійшло лікарських засобів на 53 млн грн, – МВС

Продовжується оперативне супроводження бюджетних видатків на суму 50 млн грн, які виділені з резервного фонду згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28.04.2009 № 473-р на боротьбу з епідемією грипу. Повідомив ДЗГ та МД МВС України.

Розпорядником цих коштів визначено ДП "Укрвакцина". На теперішній час вказаним розпорядником на адресу постачальників перераховано 33 млн грн. Решта коштів (17 млн грн) обліковується на казначейському рахунку і буде перерахована постачальникам за умови виконання ними графіків поставок у листопаді 2009 року.

Закуплені за зазначені кошти ліки та медичні вироби розподілені по регіонах. На даний час територіальним підрозділам Держслужби боротьби з економічною злочинністю наданий повний перелік лікувальних закладів та обсяги поставок. Організовано оперативне супроводження цільового використання.

Крім цього, починаючи з 30.10.2009 на адресу ДП "Укрвакцина" додатково надійшли бюджетні кошти у сумі 20 млн грн згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 30.10.2009 № 1147, якою загальний передбачено обсяг фінансування в розмірі 500 млн. грн.

Закуплені за вказані кошти ліки відпущені ДП "Укрвакцина" до регіонів в порядку централізованого постачання відповідно до рознарядок МОЗ.

Таким чином, станом на 06.11.2009 згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28.04.2009 № 473-р та постановою Кабінету Міністрів України від 30.10.2009 № 1147 до лікувальних закладів у регіонах надійшло лікарських засобів на загальну суму 53 млн грн.

Також проводяться оперативні та інші заходи з метою встановлення місць необлікованого зберігання медичних препаратів та перевалочних баз, взаємовідносин суб'єктів ринку лікарських засобів із фіктивними суб'єктами господарювання та конвертації ними грошових коштів.

Заходи із недопущення зловживань посадовими ocобами обласних управлінь охорони здоров'я, лікарень та аптечних закладів під час реалізації лікарських препаратів та медичних виробів, що були закуплені за бюджеті кошти та надходять до регіонів шляхом централізованого постачання або в якості гуманітарної допомоги, перебувають особливому контролі керівництва Міністерства внутрішніх справ України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ