Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

До ЛОДА ще не надійшов президентський лист з проханням посприяти відкриттю у Львові регіонального представництва омбудсмена — Ганущин

До Львівської ОДА ще не надходило офіційного листа від Президента України Віктора Ющенка, в якому Глава держави звертається з проханням надати всебічну допомогу щодо виділення окремих технічно обладнаних службових приміщень для відкриття регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Про це у коментарі «Гал-info» повідомив заступник голови Львівської ОДА, керівник апарату Олександр Ганущин.
«Якщо до нас надійде такий лист-звернення, то ми обов’язково знайдемо приміщення та технічне обладнання для роботи регіонального представника Уповноженого. Думаю, ми зможемо надати приміщення на вулиці Огієнка – колишня приймальня Президента. Треба буде тільки домовитися з залізницею», — зазначив Олександр Ганущин.
Нагадаємо, до Президента України Віктора Ющенка звернулася Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова з питанням відкриття регіональних представництв Уповноваженого у Львові, а також у Сімферополі, Дніпропетровську, Донецьку, Житомирі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Луганську, Одесі, Ужгороді та Харкові.
З метою сприяння Уповноваженому у здійсненні його повноважень з контролю за додержанням конституційних прав і свобод людини та захисту прав кожного громадянина на території України Глава держави у листі до Голови Ради міністрів АР Крим, голів Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Харківської ОДА звертається з проханням надати всебічну допомогу щодо виділення окремих технічно обладнаних службових приміщень для представників Уповноваженого. Пов'язані з такими витратами відшкодування мають здійснюватися в установлених межах за рахунок бюджетних призначень на забезпечення діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Водночас, Президент України звертає увагу на обов'язок органів державної влади співпрацювати з Уповноваженим і його представниками та надавати їм необхідну допомогу і сприяння.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ