Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До львівських десантників завітали школярі

Як повідомив Гал-інфо підполковник Вадим БАКАЙ, сьогодні, 10 червня, до воїнів 80-ї десантно-штурмової бригади завітали учні загальноосвітніх навчальних закладів міста Львова, вихованці дитячих спортивних шкіл, вчителі предмету «Захист Вітчизни» та представники органів державної влади.

Захід проводився у рамках Дня відкритих дверей військової частини і мав за мету ознайомити гостей із сучасним побутом та життєдіяльністю військовослужбовців Високомобільних десантних військ.

Спочатку відвідувачі зібралися у клубі бригади, де командир частини полковник Володимир Шворак та заступник командира по роботі із особовим складом підполковник Валентин Радик ознайомили гостей із сучасним станом справ у бригаді, історією військової частини та відповіли на запитання.

Далі учасники заходу оглянули зразки стрілецької зброї, які використовують воїни десантники у бойовій роботі. Школярі мали змогу розпитати бійців про характеристики зброї, потримати взірці у руках, а дехто з них спромігся здійснити неповне розбирання ручного кулемету.

Цікавим було й заняття з повітряно-десантної підготовки, де військовослужбовці на парашутній гірці відпрацьовували елементи вистрибування з літака та приземлення. Згодом юнаки та дівчата спробували одягнути на себе парашутні системи, щоб відчути на собі їхню вагу та зручність.

Загалом, воїни десантники у цей день показали гостям чимало цікавого, зокрема деякі прийоми рукопашного бою. Їх продемонстрували військовослужбовці, що брали участь у бойових діях на сході України. У парку бойових машин відвідувачі оглянули бронеавтомобіль Хаммер, 120-мм міномет та новітню вантажівку для перевезення особового складу.

Завершилася екскурсія оглядом виставки речового майна, яким сьогодні забезпечуються десантники для виконання завдань за призначенням, та експозиції військово-історичного музею 58-го будинку офіцерів, який розташований на території бригади.

Як пояснив заступник командира бригади по роботі з особовим складом підполковник Валентин Радик, проведення таких заходів є корисним і сприяє підвищенню рівня військово-патріотичного виховання допризовної молоді.

— Ознайомлення з умовами життєдіяльності особового складу у рамках такого Дня відкритих дверей допоможе сформувати мотивацію до залучення на військову службу за контрактом у військову частину, — зазначив він. — Найближчим часом ми плануємо разом із освітянами розробити план відвідування школярами нашої частини на наступний навчальний рік. Адже в нас є що показати і є новітні герої, на мужності яких слід вибудовувати військово-патріотичне виховання учнівської молоді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ