Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

До львівських лікарень почали прибувати перші поранені

Львів’яни провели молебень під військовою частиною внутрішніх військ, що на вулиці Рубчака. До мешканців долучився також міський голова Львова Андрій Садовий. Він закликав усіх до самодисципліни на самоорганізації. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Я ніколи не думав, що сьогодні, 22 січня, коли ми вшановуємо героїв, які віддали своє життя, ми будемо вшановувати тих, кого вбили сьогодні. Це одна з найбільших трагедій нашої новітньої України. Моїм розпорядженням завтра в місті оголошується день жалоби. Будуть приспущені державні прапори. Це велика трагедія. Дай Бог, щоб більше такого ніколи не було.

В Києві з лікарні викрали нашого львів’янина Вербицького. Досі його ще не знайшли. Наші львівські медики виступили з ініціативою прийняти в лікарні поранених з Києва. Перші поранені приїхали. Їм надається вся необхідна допомога, вони усім забезпечені. Ми готові надавати цю допомогу. Тільки я дуже прошу не питати де, хто є. Безпека - на першому місці.

Сьогодні зранку, коли я йшов на віче до пам’ятника Т.Шевченкові, молоді люди перекрили рух трамваїв. Якщо мама з дітьми залишилась тут, у Львові, а батько поїхав до Києва на майдан, то ця мама повинна мати тепло в хаті, воду, має право нормально громадським транспортом доїхати до поліклініки. Ми повинні у Львові показати максимальний приклад самоорганізації і самодисципліни.

Сьогодні має бути менше слів, а більше дії. Ми у Львові, завдяки громаді, маємо легітимну владу. Як міський голова, я буду використовувати всі надані мені законом повноваження, щоб у Львові мешканці себе почували безпечно.

Жодні закони, які прийняті з порушенням Конституції і здорового глузду, ніколи у Львові працювати не будуть», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ