Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Львова їде свято оперети

З 11 жовтня по 15 жовтня у Львові триватимуть гастролі Київського академічного театру оперети. Театр привезе до Львова шість вистав: мюзикл Федеріка Лоу «Моя чарівна леді», оперети «Маріца» та «Сільва» Імре Кальмана, мюзикл для дітей «Білосніжка та сім гномів», «Таке єврейське щастя» Ігоря Поклада та заключний гала-концерт «Сторінки оперети». Усі постановки україномовні, окрім мюзиклу «Таке єврейське щастя».

Київський академічний театр оперети вже 18 років не був у нашому місті. Нинішній приїзд приурочено до святкування 750-річчя міста Львова. Гастролі пройдуть за підтримки міського голови Андрія Садового.
Відкриття та закриття гастролей відбудеться в Оперному театрі. Гастролі  відкриватиме мюзикл «Моя чарівна леді». Решта постановок – у Національному академічному драматичному театрі імені Марії Заньковецької. Квитки на всі вистави вже можна купити в касах театрів. Вартість дитячих становить від 5 до 10 гривень, на інші — 10-50 гривень. Київський академічний театр оперети увійшов у свій 72 театральний сезон на підйомі, що частково пов’язано з відродженням оперети, а частково — з діяльністю художнього керівника та директора театру Богдана Струтинського. Під девізом «Крок до свята» він повернув глядача у театр, повністю змінивши підхід до функціонування театру. Тепер у театрі оперети працює не лише основна сцена, а й «Театр у фойє» (так званий салонний театр). У трупі на перші ролі вийшли молоді солісти Ліза Гавренюк, Ірина Беспалова-Примак, Роман Мороз та інші. Наприклад, Ірина Беспалова-Примак виконує головну роль Елізи у мюзиклі «Моя чарівна леді», який цьогоріч був одним із претендентів на престижну театральну нагороду «Київська пектораль». Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ