Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Львова приїде група активістів організації “Український Дар Життя”(США), які опікувалися українськими дітьми

З 28 червня до 9 липня 2006 року в Україні перебуває група активістів організації “Український Дар Життя” (США) на чолі з президентом організації Джорджем (Юрієм) Кузьмою, які опікувалися українськими дітьми, що знаходилися у США з метою хірургічного лікування складних вроджених вад серця, або спонсорували проведення операцій на серці дітям у Львівському кардіохірургічному центрі, — про це повідомив  завідувач дитячого кардіохірургічного відділення ЛОКЛ, президент Благочинного Фонду „КАРДІО”, член Правління  „Українського Дару Життя” Микола Коник.
Представники цієї організації наразі перебувають у в Києві, проте завітають й до Львова.
«За час дії програми з червня 1997 року в найкращих клініках США успішно проведено складні операції на серці 95 нашим дітям. П’ятеро дітей вилікувані за два етапи хірургічного втручання, тому їздили у США повторно. Двоє дітей не оперовано з медичних міркувань. Один хлопчик операції не витримав. Такі хірургічні втручання не могли бути проведені в Україні взагалі або їх виконання в наших умовах було пов’язане з дуже високим ризиком. “Український Дар Життя” оплачував дорогу туди і назад, а також організовував зустріч матерів з дітьми, знаходив перекладачів, які допомагали мамам у шпиталі, підбирав американські сім’ї, які приймали у себе дітей і їхніх мам до операції і після неї, а також опікувалися ними.  З листопада 2000 року програма дістала новий важливий напрямок. Переконавшись у високому фаховому рівні наших лікарів, “Український Дар Життя” фінансує дітям витратні матеріали на проведення операцій на серці з штучним кровообігом у Львівському кардіохірургічному центрі. Загальна кількість спонсорованих операцій – 196. Крім того, “Український Дар Життя” організував приїзд до Львова у 2000 році доктора Генрі Айзенберга, дитячого кардіолога з клініки Монтефйоре (Нью-Йорк), який провів навчально-практичний семінар з лікарями кардіохірургічного центру і виконав 6 інвазивних нехірургічних лікувальних втручань, які дозволили повністю вилікувати дітей, уникнувши операцій. “Український Дар Життя” подарував Львівському кардіохірургічному центру два ехокардіографічні апарати “Сонос-1000” і “Сонос-2000”, які є основними ультразвуковими діагностичними приладами в центрі і використовується як для дітей, так і для дорослих. Крім того, організація подарувала 4 комп’ютери Львівському медичному університету та фінансово підтримала переклад, друк і розповсюдження у всі медичні бібліотеки України підручника з ультрасонографії.
З метою підвищення фахового рівня українських лікарів “Український Дар Життя” організував і оплатив навчальні програми в дитячому шпиталі Філадельфії для 8 українських спеціалістів», — розповів Микола Коник.
За його словами, на кошти організації проведено ремонт та устаткування загальної палати та палати інтенсивної терапії дитячого кардіохірургічного відділення.
У програмі перебування гостей у Львові передбачено відвідини дитячого кардіохірургічного відділення обласної клінічної лікарні,  відділень і діагностичних кабінетів Обласної дитячої лікарні, зустрічі з лікарями та адміністрацією лікарень. Також відбудеться урочиста зустріч групи активістів доброчинної організації “Український Дар Життя” (США) з врятованими дітьми та їхніми батьками цього ж дня в Палаці культури ім. Гната Хоткевича.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ