Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Львова приїде Харківський і Полтавський архієпископ УАПЦ, щоб з’єднати Львів і Харків

Наступним гостем авторського проекту «Академічні майстер-класи: від книги – до мети» буде професор Харківського університету, архієпископ Харківський і Полтавський УАПЦ Ігор Ісіченко. Про це сьогодні, 24 січня, під час прес-конференції повідомила депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Ірина Фаріон.

Як зазначила Ірина Фаріон, проект «Академічні майстер-класи: від книги – до мети» покликаний популяризувати діяльність науковців із націєцентричним способом мислення. У його рамках вже відбулося три зустрічі.

«Наступним гостем буде професор Харківського університету, архієпископ Харківський і Полтавський УАПЦ Ігор Ісіченко, автор десятьох монографій, зокрема чотирьох літературознавчих, а решта – духовного спрямування, - зазначила Ірина Фаріон. - Наша зустріч відбудеться під гаслом «З’єдинені Харків і Львів». Дуже приємно, що чотири монографії професора Ісіченка вийшли у Львові. Думаю, що львівська громада отримає величезне задоволення від спілкування з цим одержимим чоловіком, який досліджуючи культуру бароко, настільки закохався в цей період нашої культури, що прийняв постриг, бо все українське бароко – це культура духовна, пов’язана з релігійними постатями. І нам дуже важливо, виходячи з циклу різдвяних свят, не виходити з духовних цінностей».

Нагадаємо, що авторський проект Ірини Фаріон «Академічні майстер-класи: від книги – до мети» передбачає щомісячне запрошення відомих науковців та митців із презентацією своїх книг та мистецьких творів. Першим гостем майстер-класу Ірини Фаріон став професор Ужгородського національного університету Павло Чучка, який презентував унікальний словник “Слов’янські імені українців”.  Наступним запросили  відомого мовознавця, доцента Дрогобицького державного педагогічного університету імені І. Франка Ярослава Радевича-Винницького “Двомовність в Україні: теорія, історія, мововживання”.  Далі відбулася зустріч з відомим українським прозаїком, літературознавцем Михайлом Слабошпицьким.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ