Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Львова приїхав Маркевич

В середу 25 жовтня на полі львівського стадіону СКА відбудеться поєдинок 1/8 фіналу розіграшу Кубка України з футболу, в якому ФК „Львів” поміряється силами з харківським „Металістом”.
Нагадаємо, що в 1/16 фіналу представник першої ліги ФК „Львів” став автором гучної сенсації – в львівському дербі „міщани” в серії післяматчевих пенальті зуміли взяти гору над вищоліговими „Карпатами”. З не меншим інтересом шанувальники футболу Львівщини очікують і протистояння підопічних Богдана Бандури з ще одним представником елітного дивізіону українського чемпіонату „Металістом”, який в нинішньому сезоні є одним з реальних претендентів на „бронзу”. Додає інтриги цьому поєдинку і те, що головним тренером провідного клубу Слобожанщини є добре знаний в Україні львівський фахівець Мирон Маркевич, який не один рік очолював „Карпати”. Нагадаємо, що саме під проводом Мирона Богдановича „зелено білі” в 1998 році зійшли на третю сходинку п’єдесталу пошани чемпіонату України і двічі грали в фіналі національного Кубка. Напередодні матчу ФК „Львів” – „Металіст” тренери обох команд поділилися своїми думками щодо майбутнього кубкового поєдинку з кореспондентом „Гал-іnfo”.
Мирон Маркевич (головний тренер „Металіста”):
— Одразу зазначу, що для нашої команди пріорітетним є виступ в чемпіонаті України. А на Кубок ми особливої ставки в нинішньому сезоні не робимо. Хоча зрозуміло, що постараємося в ньому виступити якомога краще. До Львова ми прилітаємо в день матчу. Я як головний тренер прийняв рішення на матч з ФК „Львів” виставити кількох молодих гравців аби надати їм шанс проявити себе в серйозному поєдинку. Звичайно, що я хочу, аби моя команда в  рідному для мене місті показала цікавий та видовищний футбол і при цьому здобула перемогу. Стосовно суперника скажу, що ФК „Львів” є міцним середнячком першої ліги, який перш за все відзначається своїм бійцівським характером. Саме характер і дозволив команді на попередньому етапі залишити за бортом Кубка України львівські „Карпати”. Тому ми постараємося врахувати помилки „Карпат”, і я сподіваюся, що саме „Металіст” здобуде путівку в чвертьфінал престижного турніру.
Богдан Бандура (головний тренер ФК „Львів”):
— На нашу команду очікує черговий серйозний іспит. Обігравши „Карпати”, ми одержали в суперники не менш амбіційний харківський „Металіст”, який є реальним претендентом на третє місце в чемпіонаті України у вищій лізі. Для вболівальників матч ФК „Львів” – „Металіст” цікавий ще й тим, що команду гостей нині тренує наш земляк Мирон Маркевич. Зрозуміло, що Мирон Богданович, якого я особисто вважаю одним з найкращих психологів серед українських тренерів, зробить усе, аби з боку його команди не було недооцінки суперника. Тому нам здолати харків’ян буде дуже важко, а в Кубку як відомо нічиїх не буває. Я не можу обіцяти, що ФК „Львів” обов’язково пройде в чвертьфінал, але при цьому гарантую, що моя команда зробить усе аби в кубковому турнірі залишилося менше ще на одного представника вищої ліги.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ