Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Львова привезуть перший прототип українського електромобіля

В межах старту Електромобільного Марафону «Львів – Монте-Карло 2016», 22 травня у Львові презентують перший прототип електромобіля «Synchronous», розробленого та зібраного в Україні, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Цей прототип є новим баченням ексклюзивного пасажирського транспорту. Він покликаний стати ідеальним туристичним шатлом для готельного трансферу, таксі в екскурсійних зонах тощо. Після старту зі Львова, «Synchronous» буде презентовано у 10 країнах та 23 містах Європи.

«Ідея ексклюзивного електромобіля прийшла до нас, коли ми, перебуваючи у Монако, не змогли викликати таксі, – розповідає СЕО компанії-розробника «Electric Marathon International» Андрій Білий. – Тоді ми вирішили створити транспортний засіб спеціально для таких локацій як Монте-Карло. Наша компанія займається організацією щорічного Електромобільного Марафону, що фінішує в Монте-Карло. Але нам здалося цього замало, хотілось зробити щось значуще, що б запам’яталось. І ми зробили. У 2015 році ми презентували в Монако концепт, який викликав сильну зацікавленість. Минув рік, й ми дійшли до робочого прототипу. У Монако були здивовані – вони не так часто працювали з нашою країною, й не гадали, що українці можуть бути настільки результативними».

В українського електрокара є усі шанси набути попиту в Монако, вважає Почесний Консул Монако в Естонії Юрій Тамм: «Уряд Монако та особисто Його Світлість князь Альбер ІІ прикладають великих зусиль щодо збереження навколишнього середовища й розвитку екологічно чистих технологій, – говорить він. – Тому нова модель електромобіля є доволі актуальною для цієї країни. Як і Князівство Монако, «Synchronous» має консервативне «обличчя» та сучасне, технологічно розвинене «серце».

«Ідею зробити «Synchronous» схожим на спорткар відкинули відразу ж, ним мешканців Монако не здивуєш, – згадує Владислав Карпець, директор дизайнерської компанії «SkyRye», яка брала участь у розробці дизайну електрокара. – Тому ми обрали досить сміливу концепцію ретро-футуризму: автомобіль, сучасний зсередини та схожий на старовинну карету ззовні».

«Допоки «Synchronous» – прототип, про точні технічні характеристики говорити рано, – говорить Сергій Вельчев, керівник компанії «EcoFactor», яка допомагала розробляти інжинірингову частину проекту. – Корпус автомобіля зроблений із композитних матеріалів. Наша особлива гордість – асинхронний двигун українського виробництва».

Спеціально для «Synchronous» компанія «E-Line» розробила зарядний пристрій. Про це розповів директор «E-Line» Владислав Родін.

За словами Андрія Білого, головною перевагою українського електромобіля є підвищений рівень комфорту – окрема кабіна для водія, великий затишний салон, в якому можуть вільно розміститися шість осіб, зручні пасажирські дивани.

Наразі обговорюється питання щодо серійного виробництва українського електромобіля.

Вперше прототип «Synchronous» побачили у квітні цього року на 11-й щорічній конференції з питань екологічно чистого транспорту й відновлюваних джерел енергетики у Монако. 16 травня електромобіль презентували у Києві.

Нагадаємо, 22 травня зі Львова стартує Електромобільний марафон «Львів – Монте-Карло 2016». Електромобілі виїжджатимуть о 12:00 з пл. Ринок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ