Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

До Львова привезуть символ Луганщини

У середині квітня у Львові пройдуть Дні Луганська. До делегації ввійдуть не тільки співробітники Луганської міської ради, а також народний артист України Михайло Голубович, директор музею історії та культури Луганська Ольга Приколота, народний майстер Олександр Романенко, муніципальний оркестр духової та естрадної музики, підприємці, які представлять свою продукцію.

Про це розповів під час спілкування з журналістами заступник мера Луганська Олександр Ткаченко, повідомляє прес-служба Луганської міської ради.

За словами Олександра Ткаченка, луганчани привезуть в подарунок жителям Львова символ Луганщини - Байбака.

«Восени минулого року львів'янами була заснована хороша традиція - проведення Днів одного міста в іншому, - нагадав Олександр Ткаченко. - Так, у Луганську в листопаді проходили Дні Львова, коли члени делегації із західного регіону яскраво і барвисто представили своє місто, поспілкувалися з луганчанами, дізналися багато нового і цікавого про наш Луганськ. Тепер з візитом для проведення Днів Луганська у Львові в західну Україну відправиться делегація луганчан. Це допоможе зблизити захід і схід України. Ми представимо наше місто. Ми розповімо про людей, які тут живуть, про підприємства, які славляться якісною продукцією не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Ми покажемо культурний дух і добрі традиції нашого улюбленого Луганська».

За словами Олександра Ткаченка, музиканти муніципального оркестру дадуть концерт на одній з головних площ Львова і в концертному залі. Михайло Голубович і Ольга Приколота розкажуть студентам та творчій інтелігенції про історію та досягнення Луганська. Народний майстер Олександр Романенко проведе майстер-клас з різьблення з дерева. Крім того, будуть проведені прес-конференції, «круглий стіл» і низка цікавих зустрічей.

«У подарунок ми повеземо символ землі Луганської - байбака, який виготовлений руками нашого майстра. Але він буде не просто вирізаний з дерева, а й покритий хутром. Розмір фігури досить значний, сподіваємося, що львів'янам сподобається наш подарунок», - сказав Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, 11 листопада 2011 року в Луганську пройшли заходи у межах Днів Львова.

Восточный вариант

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ