Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Львова з Ліберії повернулись 90 миротворців

На Батьківщину після півроку виконання миротворчих завдань у складі сил Місії ООН у Ліберії повернулися 90 українських миротворців 56-го окремого вертолітного загону ЗС України, повідомили в Західному регіональному медіа-центріМО України.

30 січня о 20.20 у міжнародному аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького здійснив посадку літак «Боїнг-737-230» Місії ООН, який в рамках чергової ротації доставив на Батьківщину 90 українських миротворців 56-го окремого вертолітного загону ЗС України, що виконували завдання сил Місії ООН у Ліберії.

На рідній землі миротворців зустріли перший заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Бессараб та тимчасово виконуючий обов’язки командира 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України генерал-майор В’ячеслав Назаркін, рідні та близькі миротворців.

Після проходження процедури митного та прикордонного контролю миротворці виходили у термінал зони прильоту і опинялися в обіймах своїх родин. Зустрічаючих було небагато, адже основу вертолітного загону 17-ї ротації складають військові авіатори, які проходять службу на Херсонщині. Решта особового складу представлено фахівцями авіаційних частин міст Бродів та Нового Калинова, що на Львівщині.

«У Ліберії був вже вп’яте. За шість з половиною місяців за сім’єю дуже скучив. Діти, сім’я – це найголовніше. У далекій африканській країні нічого особливого, повсякденна робота. Але вдома із сім’єю з дітьми найкраще ніж десь на чужині», – сказав після прибуття на Батьківщину бортовий авіаційний технік капітан Володимир Затварський.

Трохи згодом відбувся урочистий мітинг з нагоди завершення миротворчої місії у далекій африканській країні.

Під час урочистостей генерал-лейтенант Сергій Бессараб привітав миротворців із поверненням на Батьківщину і подякував за сумлінно виконаний обов’язок.

«Ми сьогодні розпочали чергову ротацію 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України, який працює у Місії ООН у Республіці Ліберія. Виконання цієї миротворчої місії, насамперед дає бойовий досвід нашим військовослужбовцям, досвід нашим льотчикам, піднімає авторитет нашої держави. Наші миротворці дуже добре представляють Прапор України і загалом керівники Місії ООН про роботу наших льотчиків дають дуже схвальні відгуки», – зазначив перший заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Бессараб.

По завершенню мітингу військовослужбовці, які повернулися з Ліберії, вирушили автобусами до міста Бродів у розташування 16-ї окремої бригади армійської авіації 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, де вони мають пройти ретельний медичний огляд.

Слід зазначити, щопроцедура карантину триватиме не більше 3 діб. Після ретельного обстеження фахівцями-медиками миротворці роз’їдуться по своїх військових частинах, а звідти – у відпустки до родин.

Довідка:

56-й окремий вертолітний загін ЗС України виконує завдання у складі Місії ООН у Ліберії з січня 2004 року.

Загальна чисельність загону — 275 військовослужбовців. На озброєнні загону перебувають 8 вертольотів Мі-8 та 3 вертольоти Мі-24. Серед основних завдань Місії ООН у Ліберії, що виконують українські авіатори – перевезення персоналу Місії та високоповажних осіб, перевезення вантажів, медичне транспортування, евакуація поранених, польоти спостереження, повітряне супроводження переміщення військ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ