Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До могили Василя Кука у день його столітнього ювілею поклали квіти

11 січня у селі Красному Буського району відбулися урочистості до 100-річчя від дня народження генерал-хорунжого, головного командира УПА Василя Кука. У заходах взяв участь голова Львівської обласної ради Петро Колодій, повідомила прес-служба Львівської облради.

Біля могили Василя Кука відправили панахиду священики різних конфесій. Після молитви Петро Колодій, депутати обласної ради, представники громадськості і місцевої влади поклали квіти та вінки. Далі учасники зібрання відвідали місцевий краєзнавчий музей, де відкрито експозицію, присвячену легендарному командирові. Зауважимо, що обласна рада виділила на ремонт цього приміщення 100 тисяч гривень.

Петро Колодій висловив вдячність місцевій громаді за те, що вона дбає про збереження пам’яті свого легендарного земляка.

"Сьогодні ми, на жаль, живемо в державі, де центральна влада не визнає справжніх українських героїв, намагається спотворити українську історію, прищепити молодим українцям почуття меншовартості. Їхні мотиви зрозумілі – упослідженими людьми легше керувати, легше підкорити собі і змусити жити за їхніми правилами. Ми повинні розуміти, кому це вигідно і не дозволяти нам диктувати умови. Сьогодні ми вшановуємо 100-ліття генерала Кука у його рідному селі. Але я впевнений, що дуже скоро настане час, коли ювілеї осіб такого масштабу, як Василь Кук, відзначатимуть на всеукраїнському рівні, і вся Велика Україна славитиме національних героїв", - зазначив Петро Колодій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ