Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Миколая місто виплатить допомогу дітям захисників, які загинули (пропали безвісти) або померли

У Львові розширили дію програми підтримки учасників АТО/ООС та членів їх сімей. Зокрема, виконавчий комітет вніс зміни, відповідно до яких цього року матеріальна допомога в розмірі 10 тис грн до Дня Святого Миколая поширюється як на діток загиблих учасників АТО/ООС, так і на померлих, які є мешканцями Львівської міської територіальної громади.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Щорічно 19 грудня в Україні відзначають День Святого Миколая. Це особливий день, який дітки чекають з нетерпінням і сповненням дива. З цієї нагоди місто виплатить матеріальну допомогу дітям учасників АТО/ООС, які загинули (пропали безвісти) або померли, та Героїв Небесної Сотні.

Варто зазначити, що у цьому році дана матеріальна допомога поширюється як на діток загиблих учасників АТО/ООС, так і на померлих, які є мешканцями Львівської міської територіальної громади. Зокрема, допомогу у сумі 10 тисяч гривень отримають понад 120 дітей наших Героїв», - повідоми у Центрі надання послуг учасникам бойових дій.

Довідка

Положення в новій редакції поширюватиметься на дітей померлих учасників АТО/ООС, у яких відсутні правові підстави для надання статусу члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни, відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а також на дітей учасників АТО/ООС, які загинули (пропали безвісти) або померли, та Героїв Небесної Сотні приєднаних населених пунктів – мешканців Львівської міської територіальної громади.

Зазначимо, у 2020 році надано одноразову матеріальну допомогу до Дня Святого Миколая 93 дітям загиблих та пропалих безвісти учасників АТО/ООС, яким встановлено статус члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни. Після внесення змін до положення, одноразову матеріальну допомогу отримають ще близько 30 дітей померлих учасників АТО/ООС, у яких відсутні правові підстави для надання статусу члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни, відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ