Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

До підписів на підтримку референдуму щодо вступу України в НАТО, зібраних на Львівщині, ЦВК і Генпрокуратура претензій не мають

До підписів на підтримку референдуму щодо вступу України в НАТО, зібраних на Львівщині, ЦВК і Генпрокуратура претензій не мають — запевнив „Гал-info” секретар ЛОК СДПУ(о) Ігор Шурма. За його словами, після того, як Соціал-демократична партія (о) подала в Центральну виборчу комісію підписи щодо проведення референдуму, до Львова для перевірки підписів, зібраних у нашій області, приїжджав член ЦВК Андрій Магера, і жодних претензій, як зазначив Шурма, він не мав.
„Львівщина, на жаль, не відзначилася особливою активністю у зборі підписів за проведення референдуму. Ми зібрали лише близько 30 тисяч підписів — це дуже мало порівняно з тим, що вдалося зібрати на сході. Отож до нашої області і не було особливого зацікавлення”, — наголосив Ігор Шурма.
Натомість підписи, які зібрали есдеки, загалом по Україні викликали дуже велике зацікавлення у Генеральної прокуратури і Центвиборчкому. Так, Генпрокуратура нещодавно почала розслідування щодо фальсифікацій підписів у підтримку проведення референдуму за вступ України в НАТО, бо під час перевірки цих підписів графологи виявили масу фальсифікацій. Крім цього, окремі розслідування щодо підробляння підписів вели правоохоронні органи Хмельницької, Рівненської та Миколаївської областей. Щоправда, наразі правоохоронні органи не мають доказів, що фальсифікація підписів проходила за чиєюсь вказівкою, отож кримінальні справи порушені по факту.
„Про те, що порушені кримінальні справи, я знаю з преси. Проте зараз ми можемо говорити лише про факти, бо зробити висновки і оголосити вирок може тільки суд”, — заявив Ігор Шурма.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ