Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

До Ради внесли законопроект про націоналізацію компаній та банків Росії

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким пропонується націоналізувати майно російських державних компаній та банків в Україні. Законопроект про внесення змін до закону "Про санкції" (№8340) вніс до парламенту депутат від "Блоку Петра Порошенка" Роман Зварич.

Як повідомлялося, колишній міністр юстиції став депутатом Ради від БПП у квітні цього року.

Зварич у пояснювальній записці до законопроекту зазначає, що держава повинна відповідним чином реагувати на дії осіб, які здійснюють терористичну діяльність, створюють загрози національним інтересам, безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України. Серед заходів, які пропонується застосувати, також припинення діяльності російських компаній на території України та їх передача до держвласності.

"Для негайного і ефективного реагування на наявні та потенційні загрози необхідно забороняти господарську діяльність і передавати у власність України майно держави-агресора або юридичної, або фізичної особи, що порушили відповідні права і інтереси України та її громадян. Однак на законодавчому рівні запровадження саме таких секторальних санкцій не врегульовано", - йдеться в записці.

Нагадаємо, що 2 травня Рада національної безпеки і оборони запровадила персональні економічні та інші санкції щодо юридичних та фізичних осіб, пов'язаних з російською агресією проти України, а також щодо яких уряди США та країн ЄС застосували відповідні рішення.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ