Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До середини липня 2007 року артилерійський склад у Брюховичах закриють

У процесі реформування заходів по збереженню боєприпасів артилерійський склад у Брюховичах до липня 2007 року буде закритий. Про це на зустрічі із журналістами повідомив начальник Західного оперативного командування генерал-лейтенант Михайло Куцин.
 На початку року на базі у Брюховичах знаходилося 40 тисяч тонн боєприпасів. «На сьогодні із складу вивезено майже половину боєприпасів, при цьому і всі реактивні», -  сказав генерал-лейтенант. Крім того, у Брюховичах завершені роботи по штабіліюванню та валуванню снарядів. Це дозволило скоротити радіус дії боєприпасів із 8 кілометрів до 200-300 метрів, повідомив начальник Західного оперативного командування.
Однак роботи по вивезенню, утилізації та зберіганню боєприпасів ускладнюються відключенням брюховицького складу через заборгованість від електроенергії. «Заборгованість на сьогодні становить 9 тисяч гривень. Але ми завжди оплачуємо всі борги. Хоча, можливо, іноді і з певним затримками, бо це потребує окремих процедур», - пояснив журналістам Михайло Куцин. Генерал-лейтенант сказав також, що відключення електроенергії на Брюховицькому артскладі буває часто й іноді триває до 7 днів, хоча і заборонене відповідними постановами Кабінету Міністрів.
Що буде на місці складу боєприпасів у Брюховичах (а це 160 гектарів) після його закриття, начальник Західного оперативного командування генерал-лейтенант Михайло Куцин сказати не захотів. «Чіткого бачення щодо цього питання в мене поки що немає», - заявив генерал-лейтенант.
   
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ