Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

До Собору св. Юра привезли чудотворну ікону Пресвятої Богородиці Львівської

Сьогодні до Катедрального собору св. Юра привезли чудотворну ікону Пресвятої Богородиці Львівської, - прес-служба Львівської ради.

Під час заходів до усіх присутніх з вітальним словом звернувся митрополит Ігор Возняк. Опісля відбулась велика Вечірня з Литією, Богослуження та вечірній концерт.

Нагадаємо, цими днями, 13-15 жовтня, у Львові відбувається фестиваль давнього церковного співу «Під Покровом».

Сьогодні ж відкриття фестивалю відбулось у Храмі монастиря Покрову Пресвятої Богородиці, сестер студійського уставу (вул. Вічева, 2). Відкрита лекція на тему «Давній церковний спів: генеза і практика» та майстер-клас з давнього церковного співу від співачки Наталі Половинки пройшли о 15.00 год у Львівській національній музичній академії імені М. В. Лисенка. До усіх присутніх з вітальним словом звернувся єрм. Лука Михайлович, керівник Літургійного центру «ПЕРЕДАННЯ». Також відбувся концерт за участю хорів-учасників.

На заходи в рамках фестивалю запрошують поціновувачів літургійного благочестя, реґентів церковних хорів, співців, священиків, літургістів, студентів духовних шкіл.

«Будемо говорити і співати давню церковну музику, якої може торкнуться кожен. Мета заходу є відкрити для учасників і гостей фестивалю багату скарбницю літургійно-музичного передання давньої української богослужбової культури. Адже це було справжнім джерелом, яке давало силу нашим предкам і дає її нам.

Це також зручний майданчик для того, щоб поспілкуватися про труднощі і виклики сучасної літургійної практики, отримати відповіді на питання щодо актуальних проблем у царині богослужбового співу», - розповіла Неля Ільченко, координатор-менеджер літургійно-музичного центру «ПЕРЕДАННЯ», співець хору «Клірос».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ