Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

До сьогоднішнього дня всіх виборці мали повідомити про час і місце голосування

Сьогодні, 9 січня, минає термін інформування виборців про час і місце голосування під час виборів президента України, – повідомив Кореспондент.

 

Це зафіксовано в календарному плані основних організаційних заходів з підготовки та проведення виборів президента України 17 січня 2010 року, затвердженому Центральною виборчою комісією.

 

Згідно з календарним планом, дільничні виборчі комісії повинні не пізніше, ніж за 7 днів до дня голосування повідомити виборцям про час і місце голосування.

 

У разі створення у виняткових випадках виборчих дільниць, за Законом Про вибори президента України, - напередодні дня виборів.

 

Згідно із законом Про вибори президента України, у винятковому випадку спеціальну або закордонну виборча дільниця може бути утворено ЦВК не пізніше, ніж за сім днів до дня виборів (згідно з календарним планом, до 9 січня 2010 року включно) за поданням відповідної окружної виборчої комісії або Міністерства закордонних справ України.

 

Як повідомлялося, 7 січня член Центральної виборчої комісії України Олександр Шелестов запевнив, що ЦВК зробила все необхідне для підготовки виборів президента країни. 5 січня Центрвиборчком України затвердив кошторис витрат на підготовку і проведення виборів президента на 2010 рік у сумі 969 мільйонів 600 тисяч гривень.

 

6 січня комісія передала в Міністерство закордонних справ 414,884 тисячі бюлетенів для доставки на виборчі дільниці закордонного виборчого округу.

 

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ