Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

До суботньої провокації в центрі Львова причетні іноземці, – Рудяк

До провокативної ходи молодиків у масках центром Львова, яка пройшла ввечері 23 листопада, причетна одна з громадських організацій яка заявила про проведення мирної акції протесту. Про це сьогодні, 26 листопада, під час брифінгу повідомив начальник ГУ МВСУ у Львівській області Олександр Рудяк.

«Там були представники іноземних держав: Іспанії, Німеччини, Росії і наші львів’яни», – додав Рудяк.

Кримінальне провадження внесено до єдиного реєстру. Порушникам інкримінують хуліганство.

Начальник міліції Львівщини спершу відмовлявся називати організаторів, оскільки порушене кримінальне провадження. Згодом після наполягань повідомив, що було дві організації – «Опір інфо» і інша організація.

Нагадаємо, у суботу понад 150 осіб в масках провели ходу з криками «Одна раса!», «Зіг хайль!» і так далі. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук написав міський голова Львова Андрій Садовий.

«Я вважаю це абсолютною провокацією. Це неприпустима річ, особливо в дні, коли ми доводимо світу свої європейські прагнення. Біля Шевченка львівська молодь стоїть вдень і вночі за європейське майбутнє України а дехто свідомо виконує замовлення тих, хто хоче показати українців неотесаними нацистами. Зверніть увагу як вони навмисно вишикувались навпроти Ратуші з прапором ЄС.

Дії міліції загалом були адекватними і не дали подіям вийти з-під контролю. Однак я щойно телефонував начальнику міліції міста пану Зюбаненку і попросив тримати ситуацію і надалі під посиленою увагою. Більшість з провокаторів не львів’яни але вони ще досі в місті. Невідомо, які завдання вони отримають на завтра. Закликаю усіх – будьте особливо пильні в ці дні!», - написав Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ