Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

До суду скерували справу щодо стихійного сміттєзвалища у Трускавці зі збитками у майже 70 млн грн

За процесуального керівництва прокурорів Дрогобицької окружної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишньої директорки одного із підприємств міста Трускавця за фактом забруднення земельної ділянки речовинами і відходами, шкідливими для життя, здоров'я людей та довкілля, що призвело до її псування (ч. 2 ст. 239 КК України).
фото - пресслужба Львівської обласної прокуратури

Розслідування з'ясувало, що обвинувачена надавала вказівки своїм працівникам, щоб вони вивозили побутове сміття від діяльності підприємства на вільну земельну ділянку, яка розташована у курортному місті. Внаслідок цього відбулося забруднення понад 700 кв м землі твердими побутовими відходами.

Встановлено, що сума збитків, завданих кримінальним правопорушенням внаслідок засмічення земельної ділянки та забруднення ґрунту на ній, становить 67,5 млн грн.

Однак завдяки втручанню правоохоронних органів збитки у кримінальному провадженні усунуті, шляхом вивезення та утилізації побутових відходів, а також ліквідації наслідків їх впливу на ґрунт.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ відділення поліції №2 Дрогобицького районного управління поліції ГУ НП у Львівській області, за оперативного супроводу Дрогобицького РВ Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ