Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До святкування 750-річчя Львова планують повністю закінчити реставрацію пам’ятника Адамові Міцкевичу

До святкування 750-річчя Львова планують повністю закінчити реставрацію пам’ятника Адамові Міцкевичу — повідомив «Гал-info» радник міського голови з питань збереження культурної спадщини міста і президент благодійного фонду “Збереження історико-архітектурної спадщини Львова” Андрій Салюк.

За його словами, нещодавно розпочалася реставрація нижньої частини пам’ятника Адамові Міцкевичу і зараз майстри займаються консервуванням та реставрацією гранітного постаменту пам’ятника до ступні поета. Гроші на реставраційні роботи повністю фінансує польська сторона. Нагадаємо, що реставрація пам’ятника відомому поету – це міжнародний проект. Роботи виконує польська фірма “Пьотр Бялко” за кошти Люблінської міської ради. А ініціатором  проекту і патроном є депутат Європарламенту, член комісії „ЄС–Україна” Гражина Сташевська.
Реставрацію пам’ятника розпочали ще торік, тоді реставрували колону та скульптурну групу. За кошти бюджету Львова було виконано благоустрій та інші роботи біля пам’ятника.
«Є проблема з тим, що при обробці каменю для пам’ятника були допущені технічні помилки і деякі частини каменю перегріли й сьогодні це нам дається взнаки. Крім цього, проблемою є засоленість каменю, яка виникла через загазованість повітря центральної частини Львова. Отож, зараз основним завданням майстрів є укріпити камінь», — наголосив Андрій Салюк.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ